maandag 28 november 2016

7 kruiden en hun geneeskracht
Als je vaak naar de dokter gaat of medicijnen inneemt, verlies je je aangeboren weerstand tegen ziekten en bacteriën. Bekijk het volgende lijstje als een kleine kruidengids, en probeer het eens uit. Het zal je geld besparen en veel ongewenste neveneffecten kun je zo vermijden. Het is natuurlijk en er komen geen chemische middelen aan te pas. Natuurlijk hebben we wel eens een dokter nodig maar soms lopen we te snel naar de dokter of nemen we te snel medicijnen in.


Spijsverteringsproblemen… gebruik munt.
Munt heeft meer invloed op de spijsvertering dan dat het enkel de symptomen van overeten bestrijdt.
Het bevordert de spijsvertering.
Het bevordert ook de werking van de speekselklier waardoor enzymen worden geactiveerd die de spijsvertering bevorderen.
Op deze manier worden de verschijnselen van indigestie verzacht.
Bovendien zorgt de antibacteriële werking ervoor dat de mond schoner is en frisser ruikt.
Munt wordt het beste opgenomen door er thee van te maken.
Drink deze thee niet met suiker, want dit is slecht voor de gezondheid en de tanden.

Artritis…… neem kurkuma
Artritis gaat meestal gepaard met veel pijn en ontstekingen.
Van kurkuma weten we dat het sterk ontstekingswerend is. Reuma en artritispatiënten hebben veel baat bij het gebruik van kurkuma. Kurkuma wordt het best opgenomen in combinatie met zwarte peper. Je kunt kurkuma aan soepen en sauzen toevoegen, maar ook in thee gebruiken.
Kurkuma is goed tegen menstruatiepijnen. Kurkuma verzacht ook pijn en zwelling, verlicht koorts en verstopte ademhalingswegen.
Het bevordert het losmaken van slijm en werkt antibacterieel, antiviraal, schimmeldodend en immuniteit verhogend.
Kurkuma wordt ook gebruikt bij huidontstekingen, eczeem, droge huid, spierpijn, oedeem, kneuzingen, wonden , kiespijn en menstruatieproblemen.

Hoofdpijn….. neem gember
Gember is zowel goed tegen hoofdpijn en migraine, alsook tegen misselijkheid, overgeven, en epilepsie.
Gember heeft invloed op het zenuwstelsel. Studies tonen aan dat gember effectief is bij het behandelen van migraine, zonder de nevenwerkingen van medicijnen tegen migraine. Gember kun je als thee gebruiken, maar ook in je voeding, zoals in oosters gekruide wok-schotels.

Stress…. neem lavendel
Lavendel is een uitstekend middel tegen stress.
Wie de smaak van lavendel lekker vindt kan er thee van maken die zeer kalmerend en ontspannend werkt, voor lichaam en geest. De smaak is zeer uitgesproken en geparfumeerd. Wie het niet lekker vindt, kan het ook op een andere manier gebruiken.
Knutsel eens een oogmasker, naai in een doekje wat lavendelkorrels, leg die in de frigo, en als je het nodig hebt, leg die dan op je ogen. Maak ze eventueel vast met een elastiek, je zult merken dat het zeer rustgevend is. Ook een aromabad met lavendelolie werkt zeer ontspannend, zowel voor de spieren als voor de geest. En je kunt het ook met een oliebrander in huis verspreiden, dan houdt het de muggen weg, en die houden je dan alvast niet meer uit je slaap.

Maagproblemen…. Rauwe aardappelen.
Het sap van een rauwe aardappel is basisch en kan daarom het maagzuur neutraliseren. Wie vaak last heeft van zure oprispingen kan wat aardappelsap drinken, half water half sap.
Maar drink het niet te lang en te vaak, wissel aardappelsap eens af met een stuk zoethout om op te kauwen.
Dit werkt ook goed tegen zure oprispingen. Een geraspte aardappel kun je ook gebruiken om kompressen op een blauw oog te leggen, op eczeem, zelfs op brandwonden (alleen eerste graad! ga met ergere brandwonden steeds naar de dokter na het spoelen met water) Gebruik steeds goede stevige aardappelen, en gebruik nooit aardappelen die groen zijn of scheuten hebben. Die kunnen je vergiftigen.

Bloed zuiveren en ontgiften….. paardenbloemen!
Paardenbloemen zijn een kruid dat zeer zuiverend werkt. Het ontgift je, als je het gebruikt als thee. (al kun je het ook anders gebruiken)Je ontgift je nieren, galblaas,lever en bloed snel en grondig van allerlei opgehoopte afvalstoffen, vrije radicale en zware metalen. Een zuiveringskuur, wanneer je je ondefinieerbaar futloos en niet goed in je vel zit, kan dit helpen om je weer fit en gezond te voelen.

Blaasontsteking…..peterselie en veel water.
Infecties op urinewegen en blaas kun je het beste wegspoelen. Met Peterseliethee kan dat binnen enkele dagen. Peterselie kweek je gemakkelijk zelf, zelfs in de winter, op de vensterbank. Met wat biologische honing is het zelfs nog lekker ook.

Bron: Bailine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten