maandag 3 juli 2017

Voed uw nagels, haar en huid van binnenuit!Huid, haren en nagels weerspiegelen de algehele conditie
Het lichaam is een geweldig intelligent organisme dat in de omstandigheden waarin het verkeert, er altijd het beste van zal proberen te maken. Komt het lichaam voedingsstoffen tekort, dan zal het deze als eerste naar de vitale organen brengen. U kunt een slechte conditie van uw huid, haren en nagels dus zien als een eerste waarschuwingssignaal dat uw lichaam voedingsstoffen tekort komt. Het is niet voor niets dat dierenartsen aan de vacht van dieren gelijk kunnen zien of het dier ziek of gezond is. De vacht weerspiegelt de conditie van het dier. Het is bij ons niet zoveel anders.

Het begint allemaal met gezonde darmen
Ook gezonde nagels, haren en huid komt neer op gezonde voeding. Dat begint met een gezonde spijsvertering en gezonde darmen, want in de darmen worden de voedingsstoffen opgenomen in het lichaam. Het begint er dus mee om goed voor uw darmen te zorgen. De eerste stap hiervoor is om het gebruik van suikers, zuivel en tarwe zoveel mogelijk te beperken. Met name tarwe en melk kunnen de darmwand aantasten waardoor voedingsstoffen moeilijker kunnen worden opgenomen.


Wees niet bang voor gezonde vetten
Veel vrouwen zijn bang voor gezonde vetten. Echter: we worden dik van suikers, niet van vetten! Gezonde vetten zijn belangrijk voor o.a. gezonde haren en nagels. Met name de omega 3 vetten, denk dus aan vette vis, walnoten, lijnzaad, hennepzaad, zeewier en algen. Andere gezonde vetten zijn; avocado, olijfolie, ongebrande noten, kokosolie en ghee (boter waaruit de eiwitten en zouten zijn verwijderd, prima alternatief als je lactose intolerant bent) of roomboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten