maandag 18 februari 2019

Kurkuma


Afgelopen week op de nationale gezondheidsbeurs is Kurkuma uitgekozen tot favoriete supplement van het jaar 2019! Deze vitamines behaalden de top 5:
  • Kurkuma
  • Vitamine D
  • Magnesium
  • Omega 3
  • Multivitamine

Ik zal ze kort belichten.

Kurkuma: bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking in het zenuwstelsel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Vitamine D: Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden. Vitamine D is belangrijk om je weerstand op peil te houden en om spierkracht te behouden. Dit is o.a. bij ouderen belangrijk om vallen te voorkomen. Vitamine D status hangt samen met een winterdip. Extra vitamine D kan dan nuttig zijn.

Magnesium: Is betrokken bij veel verschillende processen in ons lichaam. Het mineraal is belangrijk bij de energie productie, zenuwfunctie, bot en gebitsvorming. Daarnaast lijkt magnesium ook goed voor de bloeddruk, bloedcirculatie en voor de overdracht van zenuwprikkels. Als je maagzuurremmers gebruikt neemt je lichaam magnesium minder goed op.

Omega 3: Deze vetzuren spelen een unieke rol in het ondersteunen van hart en bloedvaten. De vetzuren in omega zijn: ALA(alfalinoleenzuur), EPA(eicosapentaeenzuur) en DHA(docosahexaeenzuur). EPA is belangrijk voor het behoud van gezonde cellen, soepele gewrichten en om het afweersysteem te ondersteunen. DHA speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel. EPA en DHA komen uitsluitend voor in vette vis. ALA zit in plantaardige olie. EPA en DHA hebben een gunstige werking op de bloeddruk en helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Het helpt voor een goed gezichtsvermogen en ondersteund het geheugen.

Multivitamine: Een multi is een eenvoudige aanvulling op de voeding, en wordt daarom veel gebruikt. Het supplement bestaat uit een groot aantal voedingsstoffen, hoofdzakelijk vitamines en mineralen. Als je met afvallen bezig bent is het mogelijk dat je minder vitamines en mineralen binnenkrijgt. Een multi is dan ook een goede aanvulling. Ook is de multivitamine prima om je weerstand een steuntje in de rug te geven.

bron: supplementinfo.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Figuurstudio Tineke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten